سوالات رایج و متداول
تغذیه دوران شیر دهی بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی
تومور مغزی
مصرف داروها
دیابت
جراحی بسته دیسک کمر به روش تزریق اپیدورال
یک جراحی بسته دیسک کمر به روش تزریق اپیدورال برای کنترل التهاب و درد ناشی از فشرده شدن ریشه عصبی انجام میشود. ریشههای عصبی ممکن است با فتق دیسک کمر ، تنگی کانال نخاعی و خار استخوان فشرده شود. وقتی عصب فشرده میشود ملتهب میشود. این عارضه میتواند منجر به بروز درد، بیحسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف در طول عصب شود. به این درد رادیکولوپاتی گفته میشود. هدف از تزریق اپیدورال استروئید، کمک به کاهش التهاب ریشه عصب است.
فضای اپیدورال در بالای لایه بیرونی اطراف طناب نخاعی و ریشههای عصبی قرار دارد. استروئید اپیدورال تزریقی مستقیماً بر روی ریشه عصب فشرده شده وارد فضای اپیدورال میشود.
انواع جراحی بسته دیسک کمر چیست؟
چندین نوع جراحی بسته دیسک کمر با تزریق اپیدورال کورتیکواستروئید وجود دارد. این عملها را میتوان با توجه به محلی که انجام میشوند توصیف کرد. تزریقات در گردن، تزریقات اپیدورال گردنی یا سرویکال نامیده میشود، در حالی که تزریقات در قسمت میانی تزریق اپیدورال صدری و تزریقات در ناحیه کمر را تزریق اپیدورال کمر مینامند.
همچنین این جراحیهای بسته را میتوان مطابق مسیر سوزن توصیف کرد. بیشتر جراحیهای بستهی دیسک کمر با تزریقهای استروئیدی اپیدورال بین لامینا، به عنوان تزریق استروئید اپیدورال درون لامینا (interlaminar) شناخته میشوند. لامینا بخشهایی از مهرههای قسمت پشت ستون فقرات هستند که مانند دانههایی چیده شدهاند. سوزن، رو به بالا و به سمت سر هدایت شده و از بین دو لامینای مجاور عبور میکند. نوع دیگری از جراحی بسته، تزریق استروئید ترانس فورامینال است. در این حالت سوزن در طول راه عصب میگذرد و از جهت موربتری وارد ستون فقرات میشود.
چگونه باید برای جراحی بسته ی دیسک کمر آماده شویم؟
قبل از مراجعه برای انجام تزریق اپیدورال، پزشك دستورالعمل مخصوصی را به بیمار میدهد. در بیشتر موارد، بیمار باید چند ساعت قبل از عمل، یک وعده غذایی سبک بخورد. بیمار میتواند مثل همیشه داروهای عادی خود را مصرف کند به جز هرگونه داروی رقیق کننده خون یا داروهای ضد التهابی. در هنگام برنامه ریزی برای جراحی بسته دیسک کمر، در مورد تمام داروهایی که مصرف میکنید با پزشک صحبت کنید تا درباره احتمال قطع هر یک از آنها قبل از تزریق یک بررسی صورت گیرد.
پس از مراجعه بیمار برای جراحی بسته دیسک کمر با تزریق اپیدورال استروئید، یک لاین داخل وریدی (IV) در یکی از رگها قرار میگیرد. ممکن است به بیمار دارویی داده شود تا در طول عمل به آرام یا خواب باشد. سپس بیمار بر روی یک دستگاه پرتوی ایکس روی یک تکیهگاه قرار داده میشود تا به باز شدن فضاهای بین مهره های کمر کمک کند. برای تأیید سطح مناسب برای تزریق، یک عکس رادیولوژی گرفته میشود. پوست ناحیه مورد نظر، تمیز و برای تزریق آماده میشود. سپس یک داروی بیحسکنندهی موضعی را به پوست تزریق میکنند.
در طول جراحی بسته دیسک کمر چه اتفاقی میافتد؟
بعد از آماده شدن ناحیه و بیحس شدن آن، پزشک سوزن را از راه پوست به سمت ستون فقرات وارد میکند. هنگامیکه سوزن در فضای مناسبی قرار گرفت، ممکن است مقدار کمی رنگ تزریق کنند تا موقعیت سوزن روی رادیوگرافی بررسی و تائید شود. پس از این، مخلوط داروهای بیحس کردن و استروئید در فضای اپیدورال تزریق میشود. سپس سوزن خارج میشود و یک باند کوچک چسبی بر روی محل قرار میگیرد.
بعد از جراحی بسته دیسک کمر چه اتفاقی میافتد؟
پس از تزریق، بیمار بهاحتمال زیاد به اتاق ریکاوری منتقل میشود که تا یک ساعت تحت نظر قرار میگیرد. بعد از آن، بیمار میتواند از کلینیک مرخص شود. در این هنگام بیمار
باید تا روز بعد استراحت کند،
میتواند بدون هیچ محدودیتی بخورد و بیاشامد.
حداقل 12 ساعت پس از تزریق باید از رانندگی و کار با ماشین آلات خودداری کنید.
کمی خواب آلودگی و گیجی، احساس بیحسی، گزگز یا ضعف در پاها در همان روز بعد از عمل، طبیعی است. این علائم تا پایان روز بهتدریج از بین خواهد رفت.
جراحی بسته دیسک کمر ممکن است چه خطراتی را در پی داشته باشد؟
به طور کلی جراحی بسته دیسک کمر با تزریق استروئید اپیدورال، روشی بسیار ایمن و بی خطر است، اما برخی عوارض بالقوه نادری وجود دارد. یکی از مهمترین خطرات این است که سوزن بیش از حد در عمیق بدن وارد شود و باعث ایجاد سوراخ در سخت شامه (بافتی که نخاع و ریشههای عصبی را احاطه کرده است) شود. هنگامی که این اتفاق میافتد، مایعات نخاعی میتوانند از درون سوراخ نشت کرده و باعث بروز سر درد شوند. این سردرد را میتوان با استراحت و خوابیدن یا با پچ خون درمان کرد. در روش پچ خون مقداری خون از ورید را کشیده و آن را بر روی سوراخ ایجاد شده روی سخت شامه تزریق میکنند. خون لخته شده و به صورت پوششی روی سوراخ قرار میگیرد و مانع بیرون آمدن هرگونه مایعات بیشتر میشود
در چه صورت باید بعد از عمل با پزشک تماس بگیرید؟
در صورت بروز هر یک از علائم ذکر شده در پایین بعد از جراحی بستهی دیسک کمر با تزریق اپیدورال، باید ب پزشک تماس بگیرید یا نزد او مراجعه کنید
سردرد، سرگیجه،
افزایش درد،
بیحسی یا سوزن سوزن شدن،
مشکل در تنفس، یا
واکنش و آلرژی پوست.
آیا بعد از جراحی بسته دیسک کمر، باید یک مراجعه بعدی به پزشک داشته باشیم؟
معمولاً پس از تزریق اپیدورال استروئید، یک نوبت مراجعهی بعدی به بیمار داده میشود. این نوبت به احتمال زیاد بین دو تا شش هفته پس از عمل خواهد بود تا مشخص شود بیمار چگونه به تزریق پاسخ داده است و اینکه آیا هنوز علائمی از فشردگی عصب وجود دارد یا خیر. اگر علائم در بیمار همچنان ادامه داشته باشد یا اگر بعد از مدتی برگردند، ممکن است پزشک تزریق را تکرار کند. بیشتر پزشکان انجام بیش از 3-4 تزریق را در طول یک سال توصیه نمیکنند.
پیشبینی بهبودی از بیماری از طریق جراحی بسته چگونه است؟
چشمانداز جراحی بسته دیسک کمر با تزریق اپیدورال استروئید، بسیار خوب است. بیشتر افرادی که این تزریقها را انجام میدهند، شاهد بهبودیهایی در علائم خود میباشند. تحقیقات بیشتری برای کمک به پزشکان در حال انجام است تا بتوانند تعیین کنند که چه کسانی میتوانند از مزایای تزریق اپیدورال استروئید بهره ببرند.
آیا این نوع تزریق درد دارد؟
به گزارش بیشتر افراد، احساس سوزش / نیشزدگی از تزریق داروی بیحسی، ناراحت کننده ترین بخش این عمل است، اگرچه واکنش هر فرد نسبت به هر عملی یا فردی دیگر متفاوت است.
بعد از تزریق چه احساسی خواهم داشت؟
اکثر افراد بلافاصله پس از تزریق هیچ تفاوتی احساس نمیکنند، اگرچه ممکن است درد به طور موقت بهبود یافته یا بدتر شود. در بیشتر افراد دو تا سه روز طول میکشد تا استروئید اثر کند و در حدود دو هفته، بیشترین تأثیر خود را خواهد گذاشت؛ بنابراین، ممکن است مدتی طول بکشد تا احساس تغییری در دردتان تجربه کنید.
ممکن است برای چند روز پس از تزریق، برخی دردها و تحریکهای موضعی تجربه شود. استفاده از یک کیسه یخ، سه تا چهار بار در روز، به کاهش این درد کمک خواهد کرد. بعد از تزریق، میتوانید داروهای مسکن خود را مانند قبل مصرف کنید.
آیا محدودیتهایی در روز عمل خواهم داشت؟
در همان روز بعد از انجام عمل نمیتوانید رانندگی نکنید. در هنگام مراجع برای عمل، باید کسی شما را همراهی کند تا شما را به خانه ببرد. برای امنیت شما، اگر در هنگام انجام عمل، فردی مسئول همراه شما نباشد، این عمل لغو خواهد شد.
در همان روز بعد از عمل، هیچ گونه گرمایی نباید به مناطق تزریق شده برسد. در این روز از رفتن در وان حمام، دوش آب گرم یا باقی ماندن در آب (مانند استخر یا وان گرم) خودداری کنید.
در همان روز عمل (قبل و بعد از آن)، میتواند ماند معمول بخورید، بنوشید و داروهایتان را مصرف کنید، مگر اینکه پزشک دستور دیگری به شما گفته باشد.
مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل لگن
با مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل لگن آشنا هستید؟
آیا از اهمیت مراقبت های بعد ازجراحی تعويض مفصل لگن در روند بهبودی آگاه هستید؟
اصول مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل لگن و ران چیست ؟
كیفیت مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل ران از مهمترین عوامل تاثیرگذار در موفقیت آن است. بدون یك مراقبت كافی و خوب نمیتوان انتظار نتیجه مناسبی از جراحی داشت و یك جراحی با مراقبت ناكافی میتواند وضعیت را حتی بدتر كند.
بطور معمول بیماران میتوانند روز بعد از جراحی تعویض مفصل ران با كمك واكر یا عصا راه بروند و بعد از چند هفته آنها را كنار بگذارند. بعد از كنار گذاشتن عصا بیمار در موقع راه رفتن تا چند ماه لنگش خواهد داشت.
علت این لنگش ضعف عضلات اطراف لگن و ران است. به تدریج و با انجام نرمش هایی كه پزشك به بیمار آموزش میدهد این عضلات تقویت شده و لنگش از بین خواهد رفت.
بسته به اینكه كار قبلی فرد با چه اندازه از فعالیت بدنی همراه بوده است بین سه تا شش ماه طول میكشد تا وی بتواند به سر كارش برگردد.
مراقبت از زخم
اینکه عمل جراحی تعویض مفصل لگن یا ران که برای شما انجام شده است تا چه اندازه ای موفق خواهد بود فقط به مهارت جراح وابسته نیست بلکه سرنوشت مفصل مصنوعی تا حد زیادی وابسته به مراقبت های مناسب بعد از جراحی است.
زخم عمل جراحی تعویض مفصل لگن، بخیه شده و روی آن پانسمان قرار گرفته است. پانسمان باید هر چند وقت یکبار تعویض شود. فاصله زمانی بین تعویض پانسمان ها را پزشک مشخص میکند.
معمولا زخم جراحی تا چند روز ترشحات آبکی و زلالی دارد که ممکن است پانسمان را خیس کرده و یا روی پانسمان لکه بیندازد. بعد از چند روز این ترشحات قطع میشود.
تا وقتی که پانسمان روی زخم خیس میشود و یا روی آن لکه می افتد نیاز است که تعویض پانسمان در فواصل زمانی انجام شود و معمولا بعد از توقف ترشحات زخم، دیگر نیازی به تعویض مرتب زخم نیست ولی بهتر است تا موقعی که بخیه ها خارج میشوند روی زخم با پانسمان پوشیده باشد تا زخم با لباس تحریک نشود.
اگر ترشحات زخم بیش از یک هفته طول کشید یا بعد از چند روز ترشحات غلیظ یا زرد رنگ یا بودار شد باید به پزشک معالج اطلاع داد. معمولا بخیه ها بعد از دو هفته خارج میشوند.
تورم محل عمل جراحی تعویض مفصل لگن و ران
در چند ماه اول بعد از عمل جراحی مختصری تورم در محل عمل و اندام تحتانی مبتلا وجود دارد که طبیعی است ولی هر گونه افزایش تورم باید به اطلاع پزشک ارتوپد معالج رسانده شود.
بیمار ممکن است تا مدتی قدری بیحسی یا گزگز اطراف محل شکاف جراحی خود احساس کند که طبیعی است.
درد
تا چند هفته بعد از جراحی تعویض مفصل ران، بیمار در شب یا در هنگام فعالیت ممکن است قدری ناراحت باشد و در محل جراحی درد داشته باشد که این حالت بتدریج از بین میرود.
وی معمولا باید بتواند بعد از سه تا شش هفته از جراحی فعالیت های سبک روزانه خود در خانه را انجام دهد.
بعد از جراحی تعویض مفصل لگن و ران ممکن است گاهگاهی لگن یا ران شما درد داشته باشد. درد معیار درستی نیست تا بر اساس آن متوجه شوید آیا حرکتی را میتوانید انجام دهید یا خیر. اگر شک دارید کاری یا حرکتی برای شما مناسب است یا خیر با پزشک خود مشورت کنید.
بیمار ممکن است تا مدتی قدری بیحسی یا گزگز اطراف محل شکاف جراحی خود احساس کند که طبیعی است.
آنتی بیوتیک
ممکن است بعد از عمل جراحی تعویض مفصل لگن داروهای آنتی بیوتیک خوراکی برای بیمار تجویز شود تا مدتی از آنها در منزل استفاده کند.
عفونت
احتمال عفونت در هر عمل جراحی تعویض مفصل ران وجود دارد. باید مراقب بروز این علائم بود و در صورت مشاهده، آنها را سریعا به پزشک معالج اطلاع دارد. علائم عفونت احتمال در ناحیه مفصل مصنوعی عبارتند از :
تب بالا
لرز تکان دهنده
ادامه ترشح از محل زخم بعد از گذشت یک هفته از عمل جراحی
شروع مجدد ترشحات از زخم جراحی بعد از اینکه مدتی این ترشحات قطع شده بود
ترشح کدر یا زرد رنگ از محل جراحی
قرمزی و تورم در اطراف جای محل زخم جراحی
درد در موقع فعالیت و حتی استراحت در محل جراحی
لخته شدن خون
بعد از جراحی تعویض مفصل لگن و ران برای جلوگیری از لخته شدن خون در اندامهای تحتانی جوراب های واریس برای هر دو پای بیمار استفاده میشود. هدف از این جوراب ها اینست که ورید های ساق تحت فشار قرار گیرند تا احتمال تشکیل شدن لخته در آنها کم شود.
این جوراب ها باید جند هفته تا چند ماه به توسط بیمار پوشیده شوند. مدت استفاده از آنها را با پزشک خود هماهنگ کنید. برای جلوگیری از لخته شدن خون در ساق ها همچنین داروهایی به بیمار داده میشود که ممکن است تزریقی یا خوراکی باشند.
این داروها تا مدت زمانی که پزشک مشخص کرده است باید مصرف شوند. با تمام این اوصاف باز احتمال تشکیل لخته به صفر نمیرسد و وجود دارد. وقوع علائم زیر ممکن است به علت تشکیل لخته در عروق اندام تحتانی باشد و با دیدن آنها باید بلافاصله به پزشک معالج خود مراجعه کرد.
درد در پشت ساق
قرمزی در پشت ساق
تورم پا یا ساق یا ران
وجود علائم زیر ممکن است نشانه این باشد که لخته به ریه رسیده است. در این موارد بیمار باید فورا به پزشک مراجعه کند.
تنگی نفس ناگهانی
درد قفسه سینه بخصوص اگر با تنفس شدیدتر شود.
مراجعه به پزشک
بعد از عمل جراحی تعویض مفصل لگن و ران هر چند وقت یکبار تا آخر عمر باید به پزشک معالج ارتوپد مراجعه کرد تا از صحت کارکرد مفصل مصنوعی مطمئن شد. بعضی از مشکلات ممکن است برای مفصل مصنوعی بوجود بیاید که در ابتدا ممکن است علامتی نداشته باشد و فرد متوجه آن نشود.
اگر این مشکلات در همین مراحل اولیه درمان نشوند و بیمار تنها هنگامی به پزشک مراجعه کند که ناراحتی برایش ایجاد شده باشد ممکن است وقت را برای درمان مناسب و موثر از دست داده و برای درمان دیر شده باشد.
برای پیشگیری از این وضعیت بیمار باید بطور مرتب و با فواصل سالانه مشخص به پزشک جراح ارتوپد خود مراجعه کند تا معاینه شده و در صورت لزوم از لگن وی عکسبرداری انجام شود.
ورزش
بعد از جراحی تعویض مفصل لگن و ران باید همیشه سعی کرد تمرینات سبک بدنی را تا آخر عمر ادامه داد تا حرکات مفصل و قدرت عضلات حفظ شود. بیمار بعد از شش تا هشت هفته میتواند شنا کند که فعالیت ورزشی سودمندی است.
ورزش بعد از جراحی تعویض مفصل ران لازم است. راه رفتن ورزش خوبی است و راه رفتن روی زمین های هموار نه تنها اشکالی ندارد که خوب هم هست. شنا ورزش بسیار خوبی برای شما است.
همچنین دوچرخه سواری ورزش مناسبی است. ورزش هایی که موجب وارد شدن نیرو بصورت ضربه ای به لگن شما میشوند مثل تنیس، بدمینتون، فوتبال و هر ورزشی که پریدن و جهیدن جزئی از آن باشد برایتان نامناسب است.
بلند کردن اشیاء اشکالی ندارد ولی از بلند کردن اشیاء سنگین و یا در وضعیت های نامناسب امتناع کنید
سایر نکات :
تا وقتی مفصل مصنوعی لگن در بدن وجود دارد هر وقت کار دندانپزشکی برای بیمار انجام میشود باید به دندانپزشک خود اطلاع دهد تا برای مدتی برای وی داروی آنتی بیوتیک تجویز کند چون میکروب ها میتوانند در موقع دستکاری محوطه دهان و دندان در موقع اعمال دندانپزشکی از راه خون به محل مفصل مصنوعی رفته و در آن محل ایجاد عفونت کنند.
ممکن است در فرودگاه ها در حین عبور از دروازه های امنیتی کشف فلز، آلارم اخطار به صدا درآید. باید این نکته را به ماموران امنیتی اطلاع داد و بهتر است از قبل گواهی از پزشک ارتوپد معالج دریافت شود که در بدن فرد مفصل مصنوعی حاوی فلز در ناحیه لگن وجود دارد.
بیمار نباید اشیاء سنگین را حمل کند و بهتر است خریدهای روزانه خود را با چرخ دستی کوچکی به منزل ببرد.
در صورت وجود تورم و گرما در مفصل جراحی شده یخ گذاری انجام دهید.
یخ گذاری باید به صورت منظم بین ۱۵الی ۲۰ دقیقه و۵ نوبت در روز انجام شود.
در طول ۲ تا ۳ هفته اول تنها باید به صورت طاق باز بخوابید و ازغلت زدن ، خوابیدن به پهلو و چرخش بدن یا پاها اجتناب کنید.
به هیچ عنوان مفصل ران خود را بیشتر از ۹۰ درجه خم نكنيد.
به منظور خم نشدن مفصل ران بیش از ۹۰ درجه ؛ هنگام نشستن روی صندلی ، تخت خواب ، سرویس بهداشتی و … حدود ۵ تا ۶ سانتی متر لگن خود را بالاتر از زانو ها قرار دهید.
برای این منظور می توان از یک بالش فشرده (نیمه سفت ) بر روی صندلی استفاده کنید تا ارتفاع صندلی افزایش یابد. بالش باید به اندازه کافی سفت باشد تا وقتی روی آن می نشینید، تغییر فرم زیاد ندهد.
بيماران تا دو الي سه هفته بعداز عمل نياز به استفاده از واكر دارند و از هفته دوم به بعد مي توانند از عصا استفاده كنند و از هفته پنج عصا را كنار بگذارند.
هنگام نشستن مچ پا یا زانوهایتان را روی هم نیندازید.
از آنجايي كه نمی توانید برای برداشتن چیزهایی که نیاز دارید مرتبا خم شوید ، کنارصندلی خود یک میز بگذارید و وسایل مورد نیاز خود را روی آن قرار دهید.
روش نشستن بعد از جراحی تعویض مفصل لگن
صندلی دسته دار و مناسب از نظر ارتفاع و بلندی انتخاب کنید.
به سمت عقب صندلی روید تا پشت زانوهایتان در لبه ی صندلی قرار گیرد. پس از آن پای جراحی شده را به سمت جلو ببرید و با کمک گرفتن از دسته ی صندلی به آرامی روی آن بنشینید.
روش خوابیدن روی تخت خواب بعد از جراحی تعویض مفصل لگن
با نشستن بر روی لبه ی تخت، ابتدا پای جراحی نشده ی خود را روی تخت قرار دهید و با کمک بازوهایتان به سمت تخت خود را به آرامی سر دهید. سپس به آرامی پای جراحی شده ی خود را بالا بیاورید و روی تخت بگذارید.
برای بلند شدن از تخت هم می توانید بدن خودتان را به کناره ی تخت سوق دهید و با کمک دستهای خود و اهرام کردن دستانتان روی تخت بنشینید. ( باید توجه کنید که زاویه ی مفصل ران شما و تنه ی شما کمتر از ۹۰ درجه نباشد.) سپس می توانید پای جراحی شده ی خود را به لبه ی تخت سر دهید و نهایتا در لبه ی تخت بنشینید.
اگر ارتفاع تختتان پایین است ، یک تشک دیگر به تختتان اضافه کنید یا می توانید با اضافه کردن یک بلوک زیر پایه های تختتان ارتفاع آن را افزایش دهید.
طریقه پوشیدن لباس بعد از جراحی تعویض مفصل لگن
برای پوشیدن و در آوردن لباس باید از پای جراحی شده شروع کنید. به منظور این کار باید روی یک صندلی مناسب یا لبه ی تخت بنشینید. لازم به ذکر است به منظور مراقبت بیشتر از پای جراحی شده برای پوشیدن جوراب ، شلوار و کفش و… از گیره ی دسته بلند یا پاشنه کش کفش که دسته ی بلندی داشته باشد ، استفاده کنید.
مراقبت در حین استحمام و استفاده از سرویس بهداشتی
احتمال زمین خوردن در دستشویی و حمام بسیار زیاد است بنابراین نیاز است تا مراقبت بیشتری را مد نظر قرار دهید. برای پیشگیری از خطر زمین خوردن به موارد زیر توجه کنید:
می توانید درصورتی که مرتبا به توالت می روید از یک توالت فرنگی متحرکی درکنار تخت خود استفاده کنید.
مسیر اتاق خواب تا سرویس بهداشتی را در شب ها روشن نگه دارید.
از دمپایی های مناسب استفاده کنید تا از لیز خوردن جلوگیری کنید.
در صورت احساس سرگیجه و عدم تعادل پزشک خود را مطلع سازید.
به مدت سه ماه بعد از جراحی تعویض مفصل ران باید از توالت های فرنگی که ارتفاع آن حدود ۵ سانتی متر از ارتفاع زانو درحالت ایستاده بیشتر باشد، استفاده کنید. برای بلند شدن از صندلی توالت فرنگی حتما باید از دستگیره ی محکم استفاده کنید و هرگز از جا حوله ای یا جای دستمال توالت برای بلند شدن یا نشستن کمک نگیرید.
به منظور استحمام از صندلی و فرش مناسب در زیر پای خود استفاده کنید و توجه داشته باشید که پایه های صندلی لیز نباشند و درکف حمام سر نخورند.
از نیمکت ( در وان) یا صندلی دوش ( زیر جایگاه دوش) برای استحمام خود کمک بگیرید. از دوش های دستی و شلنگ دار برای شستشوی خود استفاده کنید.
در نزدیکی محل دوش و یا نزدیک وان دستگیره های محکم تعبیه کنید تا برای جابجایی خود در حمام از آن کمک بگیرید.
برای شستشو و تمیز کردن نقاط تحتانی بدن خود ( پاها و سایر قسمت هایی که برای لمس آن ها نیاز است تا خم شوید) از ابزاری که دسته ی بلند دارند کمک بگیرید.
از چرخش های یکباره ی مفصل لگن و خم شدن بیش از ۹۰ درجه ی آن خودداری کنید.
نحوه ی تردد از پله ها بعد از جراحی تعویض مفصل لگن
از عصا و یا نرده های محکم ، برای بالا رفتن از پله ها کمک بگیرید.
برای بالا رفتن ابتدا پای جراحی نشده ی خود را حرکت دهید و روی پله ها قرار دهید و بدنبال آن پای جراحی شده ی خود را به کمک عصا بالا ببرید.
برای پایین آمدن از پله ها هم از عصا و نرده کمک بگیرید و ابتدا عصا را در پله ی پایینی بگذارید و سپس با انتقال وزن خود به سمت عصا و کاهش فشار به مفصل لگن ، پای جراحی شده را در پله ی پایینی قرار دهید.
نکات و اقدامات لازم در محیط کار
از نشستن روی صندلی های چرخ دار اجتناب کنید . ممکن است هنگام بلند شدن از روی صندلی حرکت کنند و از شما دور شوند .
تلفن ، کاغذ یادداشت ، کامپیوتر و غیره را روی یک میز نزدیک خود قرار دهید تا برای دسترسی به این وسایل به جلو خم نشوید.
به مدت طولانی در یکجا ننشینید و به دفعات مکرر بلند شوید و راه روید.
رانندگی سه هفته بعد از جراحی و با تجویز جراح بلامانع می باشد.